Vårt Karlskrona

Karlskrona, Sveriges sydligaste skärgård, består av 1.650 öar, kobbar och skär. Från Hasslö i väster till Utlängan i öster. Välkommen att uppleva den med oss.

Besök Visit Karlskrona

Upplev vårt Karlskrona

Skärgården är en perfekt plats för att koppla av, ladda batterierna och bara vara. Själv eller tillsammans. Inga krav, inga måsten – bara vara. Njut av blå dagar med vind och vatten, saltstänkta klippor och härliga badvikar. I Karlskrona finns förutom skärgården mycket annat att se och uppleva. Nedan kan du läsa om en del av Karlskronas utbud.

Marinmuseum

På Marinmuseum i Karlskrona har både stora och små chansen att uppleva den svenska marinens spännande historia. Här finns båtar, galjonsfigurer, modeller, ubåtar och gamla vapen som alla berättar om den svenska marinens händelserika historia från stormaktsväldet till idag. Marinmuseums senaste attraktion är kalla-kriget-ubåten HMS Neptun.

Amiralitetskyrkan & Rosenbom

Amiralitetskyrkan är bara fem år yngre än själva staden och invigdes 1685 som ett provisorium i väntan på en större stenkyrka. Till glädje för Karlskrona fick man aldrig råd att riva denna unika träkyrka, som idag är en av Sveriges största. Amiralitetsförsamlingen existerar fortfarande och håller här sina gudstjänster. Utanför kyrkan står en träskulptur av gubben Rosenbom.

Karlskrona Skärgårdsfest

Varje sommar arrangeras Karlskrona Skärgårdsfest. En fest där världsarvets unika historia möter den moderna stadens puls och folkliv, med programpunkter både mitt i city och runt om på öarna. Lars Winnerbäck, Timbuktu, Veronica Maggio, Larz Kristerz och The Bones är några av artisterna som besökt Karlskrona Skärgårdsfest under åren.

Karlskrona Stadsmarina

Moderna bryggor med gångbara y-bommar samt el och vatten till alla platser. I stadsmarinan finns restauranger, en mängd service och närheten till Karlskrona city. Här finns också Karlskronas ställplatser för husbilar.

Vår stolta världsarvsstad

Kasta ankar i Karlskrona, staden som grundades 1680, då Karl XI beslöt sig för att anlägga landets nya marinbas här. Mer än 300 år senare ligger Marinbasen fortfarande i Karlskrona – staden där gammalt möter nytt och tradition möter innovation. 1998 blev Karlskrona utnämnt till världsarv av UNESCO.

Guidade turer

Följ med på guidad tur bland världsarvsmiljöer, kalla krigets historia, mysiga bakgårdar, Karlskronas judiska historia, dramatiserade visningar, båtturer m.fl. I Karlskrona finns ett stort och spännande utbud av olika guidade turer! På Karlskrona Turistbyrå hittar du alla guidade turer och de hjälper dig att skräddarsy den perfekta turen för dig.

Fiske i världsklass

Alltid drömt om storgäddan eller bara attraherad av lugnet som infinner sig när du står med kastspöet i soluppgången? I Karlskrona hittar du båda delarna! Fiska på egen hand eller med guide i ett av Sveriges bästa fiskevatten. I Karlskrona finns duktiga fiskeaktörer som erbjuder många bra och spännande paketlösningar.

Brändaholm

Fyrtiofem röda stugor med vita knutar, vajande flaggor och ett knallblått hav. Var har du sett det förut? Jo, det svenskaste och kanske det mest spridda vykortsmotivet finns här i härliga Karlskrona – på lilla ön Brändaholm. Karlskronas idylliska kolonistugområde från 1920-talet. Brändaholm ligger ca tre kilometer från Karlskrona centrum.

Blekinge Museum

Museet ligger centralt i Karlskrona vid Fisktorget, där skärgårdsbåtarna lägger till. I raden av hus längs Fisktorget finns utställningar om länet, "Blekinges kustkultur" och "Blekingska rötter". Här visas också tillfälliga utställningar av skiftande slag.

Fri Wifi

Gratis WiFi finns i alla hotellets rum och utrymmen. Som gäst får du även tillgång till vår gästdator.

Frukostbuffé

Varje morgon dukar vi upp en gedigen frukostbuffé med allt gott du behöver för en bra start på dagen.

Centralt

Hos oss bor du centralt i Karlskrona och har nära till både havets lugn och stadens puls.