Välkommen in på en bit god mat i vår restaurang.

Ring och boka bord

Restaurang i Karlskrona

Våra gäster behöver inte gå långt för att få en god och vällagad middag. I hotellets bottenplan hittar du vår nya restaurang,  Alamedan10. Självklart är alla välkomna att äta hos oss! Ring gärna och boka bord.

Meny

Här ser du aktuell meny. Har du frågor om allergier eller andra önskemål? Hör av dig så hjälper vi dig. Självklart använder vi i största utsträckning närodlat och ekologiskt.

3-rätters Pizzameny

Kombinera din egen 3 rätters pizzameny.  Välj en förrätt nedan, varmrätt från pizzalistan samt en dessert. Detta blir lika mycket som en halv pizza. Pris 179 kronor per person.

Om det inte framgår annat innehåller våra pizzor en ren och smakrik, kallpressad tomatsås
från Italien samt mozzarellaost. Hel pizza för 2 personer, halv pizza 1 person.

Öppettider:

Fredag Lunchbuffé 11.30 - 13.30
Tis - Fre: 17:00-21:00 (eller senare)
Lör: Stängt för renovering !
Köket stänger ca 30 min. före Restaurangen
Sön - Mån: Stängt
Från och med Lördag den 15 december stänger vi restaurangen för renovering. Öppnar åter Feb/Mars. Mer info kommer !! God Jul !!

Take away

Ring och beställ på telefon 0455 300 250

På Italienska: Betyder ”Scrocchiare” sprickor eller krackelering, och hänför tankarna på den sprödhet, man märker tydligt när Scrocchiarellan för första gången exploderar i munnen och smaken sprider  sig i gommen. Scrocchiarella är ett äkta italiensk koncept, där ingredienser och recept importeras direkt från Italien, och även om man kan känna en  viss likhet mellan Scrocchiarella och en pizza, så är det enda de har gemensamt; fyllningen/toppingen.

Skillnaden mellan en pizza och Scrocchiarella är att botten är luftig och spröd, och är i sig en upplevelse - Vi rekommenderar att du inte lämnar några  spröda kanter.

Den långsträckta form på Scrocchiarellan har sina rötter från Rom, där pizzorna är typiskt långsträckt och är gjorda i bakformar. Konceptet har utvecklats över tid och bakas inte i någon form längre, men fortfarande är dom handgjorda med naturlig  italiensk surdeg, och massor av kärlek. Den naturliga italienska surdegen ger en unik smak och gör att Scrocchiarellan inte upplevs som tung/bastant i  magen och ger istället en behaglig mättnadskänsla.

Makarna Thomas & Charlotte började baka pizza redan 1994 , på anrika Bernes. Där var man först i Blekinge med utkörning av pizza, som blev stor succé. Folk köade över 4 timmar på att få en pizza hemkörd och man bakade ofta över 300 pizzor om dagen.  - Vi hoppas ni skall gilla vårt nya koncept !